fbpx

Van inspiratie naar actie

Zit jij na je vakantie ook altijd vol inspiratie voor je bedrijf? En wat doe je er vervolgens mee?

Gisteravond ben ik thuisgekomen van een topvakantie aan het strand in Zuid-West Frankrijk. Een geweldig surfmekka waar we al een paar keer eerder zijn geweest. Ik ben zelf niet zo’n held in die joekels van golven, maar mijn zwager pakt ze ‘stoked’ aan de lopende band. Ondertussen heeft zelfs Vincent (mijn man) de smaak te pakken en staat nu vol trots wel 5 seconden op z’n board. Surf’s up!

Ik vermaak mij zelf meer met wat er gebeurt om mij heen en dan heb ik het niet over de altijd interessante reddingsbrigade ;). Boven mijn zonnebril uit tuur ik wat naar leuke prints op shorts, bikini’s met bijpassende pareo’s, de kleurstellingen van het water, het ontwerp van de supermarkttas, de inrichting van die toffe strandtent… Altijd inspirerend! En waar je mij echt voor wakker kan maken is struinen in winkels van onder andere QuickSilver, Volcom, Roxy en Vans. In verband met de compleet volgeprakte auto op de heenweg, wist ik mijn koopgedrag dit jaar echt bescheiden te houden. De score was een paar tiger floral schoenen van Vans en een zwarte hoodie van Roxy. 

Het gouden boekje

Vakantie staat voor mij altijd voor een nieuw begin. Omdat ik even met mijn hoofd uit de dagelijkse beslommeringen ben, denk ik na over wat er beter kan in mijn bedrijf, en hoe ik dat ga realiseren. Dan komt mijn gouden boekje tevoorschijn. Een simpel dingetje met een ringbandje, zodat je de blaadjes makkelijk kan omslaan. Dan maak ik daar mijn aantekeningen in. Hij is overigens niet echt goudkleurig. Maar de inhoud is zeker wel goud waard.

Ik heb namelijk een hoofd als een zeef. Dus als ik echt iets waardevols bedenk, schrijf ik het op in dit boekje. Niet alleen tijdens de vakantie hoor. Het boekje heb ik altijd bij mij. 

Waarom niet gewoon in je phone, hoor ik je denken? Omdat ‘ie naast super handig ook een enorme afleiding is. Open ik mijn phone, dan kan ik het echt niet laten om mijn mail of socials te checken. Dus het boekje is net even meer zen.

Waarom dit boekje zo handig is

Achter in dit boekje heb ik een checklist die mij helpt om in de actiemodus te komen. Want ik kan nog zulke briljante ideeen hebben voor mijn bedrijf, er moet wel iets mee gedaan worden. Vroeger was dat voor mij een lastig punt. Ik bedacht het ene idee na de ander, begon eraan en maakte nooit iets af omdat zich ondertussen weer iets anders aandiende. Met dit boekje vergeet ik niets en maak ik structuur in mijn inspiratie. 

Hoe het werkt

Elke laatste week van de maand pak ik mijn boekje en mijn telefoon. Ik maak een selectie van de fotografie die ik de afgelopen maand heb gemaakt, en prik deze op een (verborgen) Pinterestbord. Mijn aantekeningen verdeel ik onder in categorieën die ik in mijn checklist heb gezet. Is het interessant voor:

– Blogonderwerp/Social post

– Mijn portfolio

– Acquisitie (klant/merk als aantekening die je je portfolio wilt sturen)

– Een bestaande klant

– Een marketing- of salesidee

Als ik vervolgens aan de slag ga met werken aan mijn bedrijf, dan pak ik gelijk Pinterest erbij en implementeer ik mijn briljante ideeën uit het boekje.

Het allergrootste voordeel

Je dwingt jezelf op deze manier om in de actiemodus te komen en je zit nooit zonder onderwerpen voor een blog, een social post, een marketingactie of andere update voor je bedrijf.

Plannen

Aan het begin van elke laatste week van de maand reserveer je een halve dag in je agenda om dit te doen. Je acties plan je zorgvuldig voor de volgende maand in.

Dus schaf gewoon ook zo’n boekje aan. Zeker weten dat het voor jou ook werkt!